Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.

Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.
ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.

Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.

Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.
En de laatste stap: opdienen en genieten!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
3 december 2015
Ontgif je groenten
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
9 november 2014
Herfstige salade
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
23 augustus 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –