Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.
Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.
ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.
Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.
Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.
En de laatste stap: opdienen en genieten!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
6 maart 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –