Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
13 augustus 2015
Homemade Hummus
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
27 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –