Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
2 juli 2016
3 x ei love you
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
10 november 2015
Viv Health Event
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
2 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –