Meet onze nieuwe expert: Liane den Hartog. Liane den Hartog is sinds 1991 coach & trainer en specialist op het gebied van Cognitieve gedragstechnieken. Liane weet hoe je jouw eigen negatieve denken onder de loep kunt nemen om zo je eigen leven positief vorm te geven zoals jij dat wilt. 

Maandelijks kan je van haar een artikel verwachten over alles wat met mind te maken heeft. Het gehele spectrum van zowel positieve als negatieve gedachten zullen de revue passeren, ze bespreekt wat gedachten met je doen en hoe je ze kunt beïnvloeden.

Zwanger

Toen ik zwanger was van Max, wenste ik een vangnet voor mij en ons zoontje. Een opa, oma of tante om op terug te vallen lijkt mij heerlijk. Als ik eerlijk kijk naar mijn familie ben ik er dik tevreden mee, maar niemand is geschikt als vangnet of actieve opa, oma of suikertante. Mijn moeder woont in Spanje, vader in Limburg of is constant op reis en mijn zus is zelf druk bezig alle ballen in de lucht te houden.

Op zoek naar een omaatje

Ach, familie kun je toch zelf creëren? Ja, waarom niet? In centrum Amsterdam moet er toch een lief 70-jarig omaatje te vinden zijn die door haar kinderen vergeten is en uit een overvloed aan liefde zich wil ontfermen over een snoezig mannetje die bij haar in de buurt woont? Dus ik begon te creëren. Ik geloof heilig in de maakbaarheid van je eigen leven dus ik begon mijn voorwaarden op papier te zetten. Op loopafstand, goede klik met Max, zin en tijd om met een klein ventje te tutten, ondernemend, babyfoon-afgeef-mogelijkheid en een connectie met mij en mijn vent. Ik ben benieuwd waar dat omaatje vandaan zou komen. Ik zend mijn positieve wensen & ideeën het universum in en loerde naar thee-lepel-vrouwtjes in mijn straat.

Bas & Marcel

Terwijl ik op een middag met mijn zwangere buik het onkruid uit mijn stoepje aan de Prinsengracht aan het trekken was (call me crazy, zullen de hormonen wel zijn geweest) sprak ik mijn lieve buurmannen, Bas & Marcel. Marcel zei: ‘je bent zwanger óf het begint lente te worden.’ Waarop ik antwoordde: ‘beide’. Op dat moment klikte er iets in me…. Die twee zijn het ‘lieve omaatje’ voor Max. Geen grijs haar met een knotje maar de voorwaarden komen geheel overeen. Ik wist het al, nu zij nog.

Peetooms

Nu, 4 jaar verder, zijn Bas & Marcel geen opa’s; ‘nee hoor, want daar zijn wij veel te jong voor’. Ze zijn de peetooms. Op woensdag is het Bas-dag en op zaterdag is het Marcel-dag. Bas is gek op muziek en theater. Dus Max kan nu een viool en contra-bas aanwijzen. Elk kindertheater heeft Max van binnen gezien. Marcel onderneemt met Max groepsactiviteiten zoals ‘ ‘voetje-bal’. Ik ben de knutsel & bak-koningin (ik kan alles maken met wc-rolletjes) en Haiko is de testosteron-injectie die Max krijgt door ravotten en stoer doen; de Super-daddy uithangen. Bas en Marcel zijn familie van ons geworden. En wij van hen. Max is niet hun kleinkind of kind. Het heeft geen titel, maar Max is wel van hetzelfde kaliber.

Kosmisch bestellen

Creëren heeft alles te maken met wát, maar je weet gewoon nooit hóe het tevoorschijn komt. Ja hoor, familie kun je kosmisch ´bestellen´ maar je weet nooit in welke vorm het zich zal aandienden. Daar gaan wij gewoon niet over.

Tekst: Liane den Hartog

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten