Dat water gezond is, weten we allemaal. Water drinken is goed voor je vochtbalans, het reinigen van het lichaam en ook voor je huid, je lijn en het verhoogt zelfs je reactiesnelheid volgens recent onderzoek. Kortom: genoeg redenen om wat vaker naar de kraan of koelkast te lopen. Maar wat als je niet van water houdt?  Wij geven je een paar tips.

Water is immers vrijwel smaakloos en kan op een gegeven moment gaan vervelen. Breng je watertje dan eens op smaak met:

1. een theezakje! Het aantal soorten thee is de afgelopen jaren explosief gestegen. Laat je verrassen door de vele smaaksensaties die je vindt in biologische- of speciale theewinkels of voeg het gangpad ‘koffie en thee’ toe aan je supermarktroute. Tegenwoordig vind je namelijk ook gewoon in je supermarkt de meest spicy en exotische smaken. Doe extra gezond en ga voor een groene, witte of kruidenthee.

Onze favorieten? Yogi Tea: verschillende soorten thee, bijzonder smaken, verrassende ingrediënten zoals peper, chili, sinaasappelschil, kruidnagel en kardemom. Aan elk Yogi Tea zakje hangt een labeltje met een spreuk. Dilmah is ook een mooi thee merk. Ga voor de Fruity Minty Delicious als je van fris en fruitig houdt. Je voorbereiden op een gezonde nachtrust doe je met één van de sleepytime-teas van Celestial. Drink je deze thee elke avond voordat je naar bed gaat, dan creëer je een soort ‘naar-bed-gaan-ritueel’. Dit kan helpen als je moeilijk in slaap komt.

2. een citroen of limoen! Je spijsvertering help je met opstarten door ’s morgens een glas water met vers citroen- of limoensap te drinken. Later op de dag werkt zo’n lichtzuur sapje ook heerlijk verfrissend. Wist je dat het ook lekker is in heet water eventueel in combinatie met thee of verse muntbladeren? Maak het iets zoeter door een paar druppeltjes ahornsiroop of honing toe te voegen.

3. Biologische siroop! Bijvoorbeeld duindoorn-, cranberry-, of vlierbloesemsiroop al dan niet in combinatie met wat blaadjes verse munt of salie.

4. Gember! Hele volksstammen zweren bij gember en dichten er weerstand verhogende eigenschappen aan toe. Ook in het boek ‘De Voedselzandloper’ krijgt het wortelachtige ingrediënt positieve aandacht. Gember vindt je in de supermarkt bij de groenten en kun je verwerken in je maaltijd, maar je kunt het ook toevoegen aan gekookt water. Hoe? Snijd een stukje gemberwortel af, schil dit stukje en doe ‘m in een glas of beker heet water. Prik met een vork in het stukje gember om de sappen ‘vrij te laten’. Hoe meer gember, hoe pittiger! Heb je nog een beetje citroen- of limoensap over? Voeg het toe voor nóg meer smaak.

Nog meer weetjes over water , klik hier

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten