★ Celebrity chef Siba Mtongana is een beroemde Zuid-Afrikaanse chefkok en host van Siba’s Table, te zien bij het Food Network. Daarnaast is ze ook jurylid in het kookprogramma ‘Chopped South Africa’, een Zuid-Afrikaanse versie van MasterChef.


wat weten we niet van jou?

 Ik ben opgegroeid in een hele grote familie. Ik ben het laatste kind uit een gezin van 6, en ook hebben we 2 geadopteerde kinderen in ons gezin. Toen ik opgroeide was het voor mij normaal om dagelijks voor minimaal 10 personen te koken. Het koken voor grote groepen is daarom geen probleem voor mij. Ik vind het eigenlijk lastiger om voor 1 of  2 personen te koken, en houd dan ook vaak eten over. Maar toch vind ik het een hele leuke uitdaging om restjes om te toveren in super smakelijke gerechtjes, door de smaken zo te veranderen dat ze totaal verschillen van de dag daarvoor.

Health 

Als ik één gezondheidstip zou geven…

 Eten met mate (gematigde porties) is van groot belang! En ik geloof dat de helft van mijn bord zou moeten bestaan uit salade en groenten, een kwart uit eiwitten, en nog een kwart koolhydraten (maar dan wel de juiste koolhydraten!).

dagelijkse supplementen?

Alleen op een hele hectische dag wanneer ik niet veel controle heb over wat ik eet. Maar anders geloof ik meer in een goed gebalanceerd dieet. 

Grootmoeders gezondheidstip?

Heet water met citroen sap, zowel voor als na het eten. Helpt tegen een opgeblazen gevoel 🙂

3 dingen die je doet zodra je wakker bent

Een gebedje, me omringen met mijn kinderen, en douchen.

siba-mtongana-for-the-food-network

Food

favoriete gerecht om te koken voor vrienden

Ik houd van gerechten uit de zee. Zo vind ik mijn gevulde zalm recept super om te maken voor vrienden.

healthy pleasure

Salade! Ik houd van de simpliciteit, versheid en knapperige textuur en smaak. En dan vooral met een zachte balsamico dressing!

Koffie of thee?

Thee, liefst rooibos!

Ontbijt, lunch of diner?

Diner!

www.vivonline.nl

Ben je ook benieuwd naar de eetgewoontes van foodblogger Pauline van Uit Pauline’s Keuken? Klik dan hier!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten