★ Celebrity chef Siba Mtongana is een beroemde Zuid-Afrikaanse chefkok en host van Siba’s Table, te zien bij het Food Network. Daarnaast is ze ook jurylid in het kookprogramma ‘Chopped South Africa’, een Zuid-Afrikaanse versie van MasterChef.
wat weten we niet van jou?
Ik ben opgegroeid in een hele grote familie. Ik ben het laatste kind uit een gezin van 6, en ook hebben we 2 geadopteerde kinderen in ons gezin. Toen ik opgroeide was het voor mij normaal om dagelijks voor minimaal 10 personen te koken. Het koken voor grote groepen is daarom geen probleem voor mij. Ik vind het eigenlijk lastiger om voor 1 of 2 personen te koken, en houd dan ook vaak eten over. Maar toch vind ik het een hele leuke uitdaging om restjes om te toveren in super smakelijke gerechtjes, door de smaken zo te veranderen dat ze totaal verschillen van de dag daarvoor.
Health
Als ik één gezondheidstip zou geven…
Eten met mate (gematigde porties) is van groot belang! En ik geloof dat de helft van mijn bord zou moeten bestaan uit salade en groenten, een kwart uit eiwitten, en nog een kwart koolhydraten (maar dan wel de juiste koolhydraten!).
dagelijkse supplementen?
Alleen op een hele hectische dag wanneer ik niet veel controle heb over wat ik eet. Maar anders geloof ik meer in een goed gebalanceerd dieet.
Grootmoeders gezondheidstip?
Heet water met citroen sap, zowel voor als na het eten. Helpt tegen een opgeblazen gevoel 🙂
3 dingen die je doet zodra je wakker bent
Een gebedje, me omringen met mijn kinderen, en douchen.
Food
favoriete gerecht om te koken voor vrienden
Ik houd van gerechten uit de zee. Zo vind ik mijn gevulde zalm recept super om te maken voor vrienden.
healthy pleasure
Salade! Ik houd van de simpliciteit, versheid en knapperige textuur en smaak. En dan vooral met een zachte balsamico dressing!
Koffie of thee?
Thee, liefst rooibos!
Ontbijt, lunch of diner?
Diner!
Ben je ook benieuwd naar de eetgewoontes van foodblogger Pauline van Uit Pauline’s Keuken? Klik dan hier!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
6 maart 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –