Met dit weer heb ik altijd zin om te bakken! Jij ook? We hebben weer een lekker en gezond bakreceptje voor je. Deze keer van mijn lieve collega Oersterk oprichter Richard de Leth, deze heerlijke Amandel-Perentaart. Uiteraard glutenvrij! Veel bak plezier!
Het recept komt uit het boek OERsterk Eten van onze expert Richard de Leth, genieten!
Amandel-perentaart
Voorbereiding: 10 minuten
In de oven: 45 minuten
Je hebt nodig:
* 200 g amandelmeel
* 2 peren, geschild en in partjes of blokjes
* 3 of 4 eieren
* 1 ½ tl baking soda of zuiveringszout
* 5 kardemompeulen gemalen of 1 tl gemalen kardemom
* 4 el honing
* 50 g gedroogde abrikozen of dadels, kort geweekt en gepureerd
* 50 g boter
* mespunt Keltisch zeezout
* ½ tl kaneel, meer naar smaak
* 1 appel, geraspt (laatste moment)
Extra’s:
* Voeg eens wat verse gember toe aan het beslag.
* Of juist extra veel kaneel.
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
– Klop de eieren met de kardemom, de honing, de boter, het zout en de kaneel schuimig.
– Schep de gemalen abrikozen er door samen met het amandelmeel en de baking soda.
– Schud de peer even om met 1-2 el kokosmeel, hierdoor zakken de stukjes keer minder snel naar de bodem.
– Schep de peer snel door het beslag en schep het in de cake- of taartvorm.
– Rasp een appel en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
– Bak de taart ongeveer 35-45 min. in de oven.
– Check of een satéprikker droog uit de taart komt.
Recept: ui het kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
3 december 2015
Ontgif je groenten
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
25 maart 2014
Presentatie coaching
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
24 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –