De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
7 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –