De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
21 augustus 2017
Avocado risotto
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
31 juli 2014
A kiwi a day…
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
3 december 2015
Ontgif je groenten
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
16 november 2016
Interview Vriendin
15 juni 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –