De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
7 september 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –