De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
20 juni 2015
Lazy Sushi
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
28 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –