De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
31 juli 2014
A kiwi a day…
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
23 februari 2016
Hongergevoel?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
9 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –