Vanaf morgen zijn alle scholen weer begonnen! Net zoals het vullen van de lunchtrommeltjes van onze kinderen. We willen onze kinderen het liefst een lekker gevuld trommeltje meegeven, maar toch ook een beetje verantwoord. Het 10 uurtje op school is vaak; fruit, een ontbijtkoek of zoete koek? Zelf zijn wij op de redactie van Vivonline natuurlijk dol op groente en fruit mee als 10 uurtje. Maar soms wil je ook eens wat anders lekkers, maar toch verantwoord geven. Niet waar?

Wat stop je in de lunchtrommel?

Wat geef je je kind nou mee in de lunchtrommeltjes? Op sommige scholen mag je alleen fruit meegeven naast de gewone bruine boterhammetjes voor de lunch. Maar er zijn ook nog steeds heel veel scholen waar de grootste en gekste koeken met zelfs smarties en snoepjes erop doodnormaal zijn, en het liefst nog gecombineerd worden met een pakje drinken. Zo krijgt je kind soms al 6-14 suikerklontjes binnen tijdens het 10 uurtje. (Hier lees je waarom suiker eigenlijk zo slecht is.)

Niet teveel suiker, wat dan wel?

Dat is toch best shocking. Geen wonder dat veel kinderen stuiterend door de klas gaan. Ik wil dat als moeder liever niet en waarschijnlijk jij ook niet. Maar soms wil je je kind naast fruit toch soms iets anders mee geven. Wat is dan toch nog een verantwoord tussendoortje voor kinderen?

Repen en snoepjes van Fruitfunkverantwoord tussendoortje

Een tijdje geleden ontdekte ik Fuitfunk. De fruitsnoepjes van Fruitfunk heb ik al eerder met Day geproefd (lees hier wat wij ervan vonden). Nu heeft Fruitfunk ook  fruitrepen aan het assortiment toegevoegd. Deze schoolbars kunnen prima als 10 uurtje, maar zijn natuurlijk ook lekker als traktatie, op reis of gewoon voor thuis. Puur fruit, groente en haver dat samen verwerkt is tot een verantwoord reepje. Door het fruit heeft het een zoete smaak en door groente en haver toch de nodige vezels waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

De reep bevat geen toegevoegde suikers, is wel rijk aan vezels, lactose vrij, vegetarisch en bevat alleen natuurlijke kleur en smaakstoffen. Een prima verantwoord tussendoortje dus voor onze kinderen en misschien stiekem ook voor onszelf. Verkrijgbaar via de webshop www.fruitfunkwebshop.com.

Korting!!!

Ik mag jullie (trouwe Vivonline lezers), 10% korting aanbieden bij aankoop van de producten in de webshop.   www.fruitfunkwebshop.com. Vergeet niet de kortingscode ‘vivonline’ in te vullen.

Ik ben benieuwd of jouw kinderen ze ook zo lekker vinden. Vraag je je ook af wat je je kind het best te drinken kan geven? Daar geven we in dit artikel antwoord op.

#vivad

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten