De uitspraak ‘gezondheid begint van binnenuit’ omarmen wij allemaal van harte op de redactie van Vivonline. Het liefst zouden wij elke ochtend gezond en healthy met een smoothie beginnen. Maar je herkent het vast wel dat je je ‘s ochtends ontzettend moet haasten omdat je te lang voor de spiegel staat. Tijd voor het maken van een smoothie? Echt niet!

Uren in de keuken staan en de heerlijkste gerechten maken. Wij kunnen er erg van genieten. Maar er zijn ook momenten waarop je snel weg moet of een ‘easy’ hap op tafel moet zetten. Dit is jullie ook wel bekend toch?

Afgelopen week mochten wij als team van Vivonline kennis maken met de Vitamix. Bij ons staat dit multifunctionele apparaat al te pronken in de keuken, maar toch waren we benieuwd naar de nieuwe technieken.

Bij binnenkomst stond de gehele tafel vol met heerlijke groente en fruit. Kijk, daar worden wij blij van. Aan de hand van een leuke presentatie van Gareth Evans werden we helemaal enthousiast van het ‘alles-in-één apparaat’. Want dat is het. We stonden versteld van de snelheid waarmee hij een smoothie maakte. En oh wat smaakte die lekker. Maar Gareth ging nog even door. Want met de Vitamix maak je ook in een handomdraai je eigen soepje (binnen jawel 5 minuten en super warm), je eigen pindakaas en zelfs een ijsje. Wat hebben we gesmuld.

Vervolgens mochten we zelf aan de slag. Met de hulp van Gareth uiteraard. Nu mochten we onze eigen smoothie samenstellen, onze favo soep fabriceren en genieten van koude ijsjes. Had ik al gezegd dat het heerlijk was?!

231041410alt1Voor de duidelijkheid even alle weetjes van de Vitamix op een rijtje:
–     de Vitamix heeft 10 snelheden die je eenvoudig instelt met de draaiknop;
–     dankzij de turboknop heb je meer controle over de bereiding;
–     met de tember (zeg maar een zwarte stok die ook meegeleverd wordt) meng je de dikkere ingrediënten nog beter;
–     nieuwe ingrediënten tussendoor toevoegen? Ook dat is mogelijk! Dankzij de opening in de deksel doe je dit eenvoudig.

Je begrijpt wel dat je in zo’n machine bijna alles kunt fijnmalen, zelfs harde noten en ijsblokjes zijn geen enkele partij voor deze turbomachine. Allerlei groente en fruit kun je er in zijn geheel in doen. Neem bijvoorbeeld appels. Die gaan er inclusief schil, steel en klokhuis in. Je ziet er niets meer van terug na een paar minuten blenderen. Extra pluspuntje: de voorheen weggegooide ‘resten’ bevatten juist de meeste voedingsstoffen!

Een nadeel van een blender? De schoonmaak. We weten er alles van. En ook daar heb je ‘s ochtends geen zin in. Wat de Vitamix doet? Hij maakt zichzelf schoon. Beetje afwasmiddel in de blender, turboknop aan en binnen een paar tellen blinkt deze krachtpatser weer aan alle kanten. In ons geval was dat een belangrijke reden om tot de aanschaf van dit “monster” over te gaan. Ideaal!

Denk je na al deze info, die wil ik ook? Dat kan! Hij is namelijk bij ons in de shop te bestellen. En deze maand krijg je speciaal het nieuwe boekje van Ellemieke Vermolen (Happy-shake) bij je levering cadeau. Zo kun je meteen aan de slag! Het is even een investering, dat snappen we. Maar hé, dan heb je ook wat. Als hij eenmaal in je keuken staat te stralen, wil je niets anders meer!

Veel ‘blendplezier’!

Schermafbeelding 2014-10-15 om 16.36.15

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten