Hoe eet je als je afslank coach bent en dagelijks bezig bent met het helpen van mensen om bewuster en gezonder te eten? Jasper Alblas schreef het voor jullie op! Lees je mee?
Wat eet Jasper Alblas?
Toen Vivonline me vroeg om een artikel te schrijven over mijn eigen voeding, besefte ik me dat er veel verandert is binnen mijn eetpatroon de afgelopen jaren en dat het constant blijft veranderen.
Jasper als student vs Jasper nu
Een jaar of tien geleden toen ik studeerde bestond mijn koelkast vooral uit brood, pasta, bier en hamburgers. Tegenwoordig staat deze er heel anders bij.
Als student leefde ik onbewust en koos ik vaak voor goedkoop en gemakkelijk voedsel. Ik kwam er snel achter dat dat voor mij niet goed voelde ook al was ik nooit te zwaar. Ik voelde me er simpelweg niet goed bij. Toch gooide ik niet radicaal het roer om, maar ben in kleine stapjes verandert door steeds meer kennis te vergaren over voeding, ons voedselsysteem en gezondheid.
Waar frisdrank plaats maakte voor water, werd brood langzaam ingewisseld voor salades en groene smoothies en zo werd mijn eetpatroon steeds gezonder.
Omgeving
“Ik weet nog dat ik me een aantal jaren geleden wel eens een beetje ongemakkelijk voelde als ik aan mijn vrienden vertelde dat ik ’s ochtends de dag meestal begon met een groot glas water, een gember shotje en een groene smoothie met plantaardige eiwitpoeder.
Tegenwoordig is iedereen er aan gewend en doen een groot aantal van mijn vrienden het zelf ook. Al nemen de meesten toch liever een kop koffie dan een gember shot.”
Onbewerkt eten
Inmiddels heb ik een methode ontwikkeld waarmee ik mensen leer hoe je gemakkelijk gezond kunt eten. Bewerkte voeding laten we daarin zoveel mogelijk achterwege. De recepten die in mijn eerste boek (Het 7×7 receptenboek origineel) staan, zijn simpele gezonde maaltijden die ik een aantal jaren geleden vaak voor mezelf klaar maakte toen ik begon met gezonder eten.
Eenvoudig gezegd bestaat mijn voedingspatroon voor het grootste gedeelte uit vlees, vis, eieren, noten, zaden, pitten, oliën, groenten, fruit, havermout, quinoa en zoete aardappelen aangevuld met verse kruiden.
De meeste mensen die ik help, hebben overgewicht of andere gezondheidsproblemen waardoor het erg belangrijk is dat zij naast onbewerkt, ook koolhydraatarm eten. Persoonlijk heb ik een slanke bouw en sport ik veel, waardoor ik wat meer koolhydraten eet dan in mijn boeken staat. Ik kies wel altijd voor de juiste gezonde langzame koolhydraten uit bijvoorbeeld quinoa, havermout, zoete aardappelen en peulvruchten.
Veganistisch
Ik hou erg van experimenteren en onderzoeken. Niet alleen met voeding maar met alles. Zo heb ik wel eens een week op de grond geslapen om te onderzoeken hoe mijn lichaam daar op reageerde en douche ik elke dag koud.
Op dit moment experimenteer ik met veganistisch eten. Mijn koelkast bestaat daarom voornamelijk uit groenten en fruit zoals je ziet. Dat vul ik vooral aan met zoete aardappelen, boekweit, havermout en quinoa. Ook kokosmelk, havermelk, kokosolie, notenpasta, pindakaas, kokosrasp, macapoeder, rauwe cacao en allerlei noten, zaden en pitten heb ik altijd in huis.
Dagmenu
Momenteel staat er in de ochtend havermout, boekweit, een groene smoothie of een smoothie bowl met noten, zaden en pitten op het menu. In de middag een salade met peulvruchten of quinoa en in de avond vaak een veganistische stamppot met bijvoorbeeld tempeh of falafel of een soep. Tussendoor eet ik vooral noten, zaden, pitten, groentesappen, groene smoothies en groenten met een humusdip.
Op dit moment voel ik me er erg goed bij. Maar een goed stuk grasgevoerd vlees, zal ik op den duur best wel weer eens gaan eten.
Kantoor
Naast dat ik thuis een koelkast heb, eet ik ook vaak op kantoor en daar maken we bijna elke dag smoothies. Hier zie je dat de koelkast er daar ongeveer hetzelfde uit ziet:
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
12 december 2014
15 foods voor 2015
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
17 december 2015
Strakke benen en billen?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
2 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –