We hebben het allemaal druk en we willen allemaal meer. Je weet dat je vaker nee moet zeggen, maar je weet niet waartegen. Ook weet je dat je geen ‘moet’ moet zeggen, maar ‘mag’, en soms duizelen alle elementen waar ons leven uit bestaat ons een beetje.

Alle kleine beetjes helpen: met deze acht tips voor in de keuken maak je je leven weer nét even wat gemakkelijker.

Acht tips voor extra gemak in de keuken

 1. Stop je spullen in kastjes

  Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk spullen kwijt kan in je kastjes en lades. Op deze manier heb je minder schoon te maken. In de keuken wordt alles namelijk gemakkelijk vet. Hoe meer lege oppervlakten je hebt, hoe makkelijker je keuken bij te houden is.

 2. Houd een grote opruiming

  Maar hoe krijg je alles toch in die kastjes? Kijk eens kritisch naar wat je echt nodig hebt en doe de rest weg. Zorg dat je stapelbaar servies, pannen en bakjes en potjes hebt. Dit scheelt veel ruimte.

 3. Afval scheiden

  Scheid jij braaf je afval? Als je GFT apart verzamelt is het handig een oude krant onder in de bak te doen. Op deze manier absorbeert de krant al het vocht en wordt je vuilnisbak minder vies. Verzamel oud-papier en glas meteen in een tas of krat, die je mee kunt nemen als je je afval wegbrengt: dat bespaart weer een keer overhevelen.

 4. Ruim je kastjes effectief in

  Als je een vaatwasser hebt is het handig om het keukenkastje wat er het meest in de buurt is –idealiter erboven- te gebruiken voor je servies. Op deze manier kan je snel je vaatwasser uitruimen en hoef je niet heen en weer te lopen.

 5. Maak een fruitvliegjes val

  Fruitvliegjes zijn ontzettend irritant. Het is net alsof ze blijven wachten tot je een keer een druppel van iets morst en dan heb je er opeens duizend. Maak een fruitvliegjesval: neem een pot met deksel en sla met spijker en hamer gaten in de deksel. Vul de pot met appelazijn en plaats een aantal poten op diverse plekken in je keuken.

 6. Leeg je prullenbak een paar keer per week

  Een paar keer per week je vuilniszak weggooien voorkomt een hoop fruitvliegjes en stank. Je kunt dit gemakkelijker maken door de rol met zakken onderin de emmer te bewaren. Iedere keer als je de oude vuilniszak weghaalt, hoef je niet te zoeken naar een nieuwe. Je kunt deze er meteen in doen.

 7. Bewaar je broodbeleg in een mandje

  Bewaar zowel in de keukenkast, als in de koelkast al je broodbeleg in een plastic bak of mandje (het liefst met een lage rand). Zo kun je heel snel de tafel dekken. Het enige wat je hoeft te doen is de mandjes op tafel zetten. Je kunt dit ook doen voor bijvoorbeeld sauzen en andere producten. Deze mandjes maken ook dat je (koel)kast minder gauw vies wordt!

 8. Koop een Swiffer!

  Een Swiffer is enorme uitkomst voor de keuken. Keukenvloeren worden snel vies. Met een Swiffer die standaard in de keuken staat, kun je snel de viezigheid van de vloer bij elkaar vegen zodat dit niet je hele huis door gelopen wordt.

Wil je meer tips over het vergemakkelijken van je huishouden?

Lees bijvoorbeeld eens dit artikel over hoe je een huis creëert waar je tot rust komt. Heb jij zelf ook goede tips? Laat hieronder een reactie achter. Samen weten we meer dan alleen!

Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline 

Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?

Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.