Wil jij afvallen bij je buik? Natuurlijk is sporten goed, maar kijk vooral ook naar voeding en leefstijl. Daarmee kun je namelijk een heleboel doen in de strijd tegen buikvet. Dit zijn de beste manieren om een platte buik te krijgen:

 

1.    Eet minder koolhydraten, vooral snelle koolhydraten

Minder koolhydraten eten en bewerkte koolhydraten vermijden, is één van de beste manieren om een platte buik te krijgen. Je verliest niet alleen overtollig vocht bij je buik, maar ook buikvet. Dat blijkt uit diverse onderzoeken.

Er zijn zelfs onderzoekers die stellen dat het al effect heeft op je taille als je bewerkte koolhydraten ‒ zoals ketchup, fruit uit blik en soep uit pak ‒ vervangt voor onbewerkte koolhydraten. Denk bij de laatste aan vers fruit en soep van verse groenten. Mocht je wat minder koolhydraten willen eten, dan vind je in dit artikel negen heerlijke recepten zonder koolhydraten.

2.    Breng je stressniveau omlaag

Stress triggert je lichaam om cortisol aan te maken, wat op zijn beurt vetopslag bij je buik stimuleert. Door je stressniveau naar beneden te brengen, werk je dus effectief aan een platte buik. In dit artikel vind je 8 anti-stress tips.

3.    Drink groentesap of smoothies in plaats van fruitsap

Vruchtensap en siroop zit meestal boordevol suiker en vloeibare calorieën. Ook het fruitsap dat je zelf perst. Je drinkt er gemakkelijk grote hoeveelheden van, zodat je in één keer veel suiker en calorieën binnenkrijgt. Je lichaam slaat het teveel aan suikers en calorieën op als vet.

Maak eens een lekkere smoothie (met maximaal drie stuks fruit) of groentesap in plaats van fruitsap. Op deze manier krijg je meer vezels en minder suikers binnen en slaat je lichaam minder (buik)vet op.

4.    Eet meer eiwitten

Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer eiwitten eten ‒ vooral eiwitten van hoge kwaliteit ‒ een slankere taille hebben dan mensen die minder eiwitten binnenkrijgen. Meer informatie over hoeveel en welke eiwitten je het beste eet, vind je in dit artikel. Vooral een eitje als ontbijt schijnt erg goed te zijn in de strijd tegen buikvet.

5.    Slaap voldoende

Wist je dat je hoeveelheid slaap een direct verband heeft met je tailleomvang? Uit onderzoek onder vrouwen blijkt dat vrouwen die minder slaap krijgen een grotere tailleomvang hebben dan vrouwen die voldoende slapen. Kijk dus eens kritisch naar de hoeveelheid slaap die je ’s nachts krijgt en ga vroeger naar bed als je minder dan zeven uur slaapt. Hier lees je hoe je beter kunt slapen.

6.    Vermijd producten met toegevoegde suiker

Onderzoekers hebben een direct verband gevonden tussen de hoeveelheid suiker die je eet en je tailleomvang. Vooral frisdrank en andere suikerhoudende dranken blijken bij te dragen aan buikvet.

Laat frisdrank vanaf nu staan en vermijd ook andere producten met toegevoegde suiker, zoals koekjes, snoep en gezoete zuivel. Ben je op zoek naar heerlijke, zoete hapjes zonder suiker? Bekijk dan de recepten in dit artikel.

Wat doe jij om een platte buik te krijgen? Deel het hieronder in de reacties!

 

Tip: Wil je meer weten over het krijgen van een platte buik en afvallen? Klik dan hier, want in mijn nieuwste boek “Help ik val niet af’ vertel ik je er alles over. Of mocht je echt hulp nodig hebben bij het afvallen? Dan help ik je graag in mijn Mijn online programma ” in 8 weken hormonaal in balans

 

Bronnen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17971178

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten