Een soepje werkt hartverwarmend en vullend. Dit is lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Deze pittige Thaise pompoensoep is heerlijk! Er zitten geen gluten in en de soep is vegan proof.
De soep is makkelijk bereid. Het meest lastige is het snijden van de pompoen, maar door deze vooraf in de magnetron te verwarmen, snijd je de schillen er makkelijker vanaf. Vers, gezond en pittig, dit is hoe je de pittige Thaise pompoensoep bereidt.
Ingrediënten:
- 300 gram kokosolie
- 60 gram rode currypasta (verkrijgbaar in biologische winkels)
- 4 stukjes knoflook (in stukjes gesneden)
- 1 pompoen (in grove stukken gesneden)
- 240 gram amandelboter
- 1 eetlepel agave nectar
- 3 eetlepels vers limoensap
- 1 ui (gesneden in plakjes)
- 2 cm verse gember (in stukjes gesneden)
- 950 ml water
- 1 blik kokosroom
- 1 theelepel zout
Garnering:
- koriander (of basilicum als je dat liever hebt)
- kokosyoghurt
- tahin
- sesamzaadjes of pompoenpitten
Bereiden:
1. Doe de kokosolie in een pan en verwarm dit. Als het gesmolten en warm is voeg je hier de uien en het zout aan toe, bak dit lichtbruin. Voeg nu de currypasta, de gember en de knoflook hieraan toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en roer het tussendoor.
2. Giet het water in de pan en roer alles. Voeg daarna de pompoen, kokosroom, amandelboter en de agave nectar eraan toe. Roer alles tot een mooi geheel.
3. Laat de soep nu 12 minuten koken op een laag vuurtje.
4. Voeg nu het limoensap aan de soep toe en pureer alles met een mixer tot een gladde massa.
5. Als de soep gepureerd en klaar is kun je deze opdienen met de garnering opties van hierboven. Koriander is geen must, doe dit alleen als je ervan houdt. Tast toe!
Extra: Wil je nog iets anders lekker maken? Maak in dat geval deze heerlijke glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
10 juni 2015
SLA: het kookboek
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
4 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –