Een soepje werkt hartverwarmend en vullend. Dit is lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Deze pittige Thaise pompoensoep is heerlijk! Er zitten geen gluten in en de soep is vegan proof.
De soep is makkelijk bereid. Het meest lastige is het snijden van de pompoen, maar door deze vooraf in de magnetron te verwarmen, snijd je de schillen er makkelijker vanaf. Vers, gezond en pittig, dit is hoe je de pittige Thaise pompoensoep bereidt.
Ingrediënten:
- 300 gram kokosolie
- 60 gram rode currypasta (verkrijgbaar in biologische winkels)
- 4 stukjes knoflook (in stukjes gesneden)
- 1 pompoen (in grove stukken gesneden)
- 240 gram amandelboter
- 1 eetlepel agave nectar
- 3 eetlepels vers limoensap
- 1 ui (gesneden in plakjes)
- 2 cm verse gember (in stukjes gesneden)
- 950 ml water
- 1 blik kokosroom
- 1 theelepel zout
Garnering:
- koriander (of basilicum als je dat liever hebt)
- kokosyoghurt
- tahin
- sesamzaadjes of pompoenpitten
Bereiden:
1. Doe de kokosolie in een pan en verwarm dit. Als het gesmolten en warm is voeg je hier de uien en het zout aan toe, bak dit lichtbruin. Voeg nu de currypasta, de gember en de knoflook hieraan toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en roer het tussendoor.
2. Giet het water in de pan en roer alles. Voeg daarna de pompoen, kokosroom, amandelboter en de agave nectar eraan toe. Roer alles tot een mooi geheel.
3. Laat de soep nu 12 minuten koken op een laag vuurtje.
4. Voeg nu het limoensap aan de soep toe en pureer alles met een mixer tot een gladde massa.
5. Als de soep gepureerd en klaar is kun je deze opdienen met de garnering opties van hierboven. Koriander is geen must, doe dit alleen als je ervan houdt. Tast toe!
Extra: Wil je nog iets anders lekker maken? Maak in dat geval deze heerlijke glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
23 februari 2016
Hongergevoel?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
3 februari 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –