Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
6 oktober 2014
Eetdagboek review
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
10 juli 2015
Voeding met Viv
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
22 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –