Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
16 november 2016
Interview Vriendin
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
9 november 2014
Herfstige salade
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
17 december 2015
Strakke benen en billen?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
10 oktober 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –