Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
30 september 2015
Glutenvrije maand
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
3 december 2015
Ontgif je groenten
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
29 december 2017
De anti-kater pil
9 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –