Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
28 mei 2014
Bloemkool pizza
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
11 mei 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –