Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
10 juni 2015
Raw kokos snack
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
25 maart 2014
Presentatie coaching
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
24 november 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –