Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
17 december 2015
Strakke benen en billen?
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
22 mei 2015
Smaak en kleuren
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
15 februari 2021
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –