Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!

Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:

  • 12 papieren cupcake vormpjes

Voor de onderste laag:

  • 150 gram ontpitte dadels
  • 100 gram walnoten
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Voor de middelste laag:

  • 100 gram notenpasta
  • 2 ontpitte dadels
  • 40 gram kokosolie

Voor de bovenste laag:

  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)

Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!

Tekst: Helena Blijenberg

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten