Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
11 september 2014
Eetdagboek review
10 juni 2015
SLA: het kookboek
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
17 september 2015
Ontbijt ijs
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
3 januari 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –