Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
3 september 2015
Boerenkoolchips
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
31 juli 2014
A kiwi a day…
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
27 januari 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –