Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
25 maart 2014
Presentatie coaching
29 december 2017
De anti-kater pil
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
20 juni 2015
Lazy Sushi
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
26 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –