Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
5 maart 2016
Ultiem geluk
9 juni 2016
Rode linzensoep
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
4 december 2014
Foodtrends 2015
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
16 november 2016
Interview Vriendin
22 mei 2015
Smaak en kleuren
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
30 april 2014
ONE event!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
5 mei 2016
Ilse –
Anoniem –
Mannie Schonewille –
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –