Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
9 april 2014
Ontzuren met thee
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
20 juni 2016
3 x koffievervangers
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
11 mei 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –