Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
25 juni 2015
Eivissa Food
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
12 juni 2014
Frisse juice
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
8 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –