Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
20 juni 2016
3 x koffievervangers
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
3 november 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –