Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 september 2015
Glutenvrije maand
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
16 november 2016
Interview Vriendin
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
13 mei 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –