De sportschool, iedere week is het weer een strijd. Ga je wel of niet? Je wordt al moedeloos bij het idee er weer een uur te moeten doorbrengen.  Wist je dat je ook met een goede ‘cleaning work-out’ de nodige calorieën verbrandt? Sop ‘till you drop!

  1. Badkamer schoonmaken: 400 calorieën per uur

De grootste rotklus die er bestaat, maar hij geeft wel de meeste voldoening en het verbrandt het grootste aantal calorieën. Een regelrechte fitnesstraining dus al dat rekken en strekken en schrobben! Tegels soppen, kastjes schoonmaken, bad schrobben, douchecabine aanpakken, nog even dweilen. En hoppa! Een fris ruikende badkamer, een voldaan gevoel en ook nog eens aan je verbranding gewerkt: dat is heerlijk toch?

  1. Tuinieren: 350 calorieën per uur

Tuinieren, je doet het voor je plezier of je doet het omdat het weer eens hoognodig is. Een geurende tuin en een strak lijf. Want wist je dat je met zaaien, wroeten, potten, tillen, snoeien en planten en ook nog eens veel kan verbranden? Gaan voor die work-out dus!

  1. Dweilen: 312 calorieën per uur

Goed voor je schuine buikspieren, je armen en je borstspieren. Door het uitoefenen van druk met het dweilen verbrandt je een hoop en met een leuk muziekje aan is het niet zo erg, toch?

https://staging.vivonline.nl/afvallen-zonder-dieet/

  1. Ramen lappen: 300 calorieën per uur

Dag vieze ramen, hallo super work-out! Met deze workout train je niet alleen je armen, maar ook je benen. Het uitknijpen van de spons, op en af het trapje lopen (met een kwartiertje traplopen verbrand je al 152 calorieën) het hoort allemaal bij deze goede oefening. Geef die ramen dus maar eens een flinke boenbeurt!

  1. Lopend je boodschappen doen: 275 calorieën per uur

Laat de auto eens een keer staan en ga op de fiets, of nog beter: lopend! Terwijl je loopt te zeulen met je zware boodschappen krijg je opeens het idee dat het wel verdacht veel lijkt op gewichtheffen in de sportschool. Gooi die boodschappentassen maar eens flink vol.

Wil je meer weten over hoeveel calorieën er zitten in snacks en hoeveel je moet bewegen om deze te verbranden, bekijk dan eens dit artikel over het onderwerp calorierijke snacks verbranden.

 

Tekst: Renée Beers

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten