Een makkelijke, gezonde en snelle soep; wat wil je nog meer! Lekker met wat speltbrood en een salade als hoofdgerecht vanavond. Heb je wat over? Dan kun je het morgen perfect gebruiken voor een lekkere en snelle lunch! Taste it!
Ingrediënten
1 blik gepelde (in stukjes gesneden) tomaten
1 punt paprika
2 uien
1/2 Biologische bouillon blokje
Zout
Peper
1/2 liter water
Verse oregano
Verse basilicum
Optioneel: 100 gram rundergehakt
Bereidingswijze
Bak in een grote pan de uien in boter zodat ze zacht en glazig worden. Voeg hier ook wat blaadjes oregano bij. Doe hier vervolgens de in blokjes gesneden punt paprika bij en bak dit even zachtjes aan, ongeveer 5 min. Voeg dan de tomaten uitblik toe en laat dit dan ook weer 5 min zacht pruttelen. Dan giet je de 1/2 liter bij de tomaten en kruimel je hier een half bouillonblokje doorheen. Even goed roeren en dit ongeveer 20 min op een laag pitje laten staan. Blijf wel af en toe door de soep roeren. Haal de pan van het vuur en pak je de staafmixer. Mix het geheel mooi glad. Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Garneer met verse basilicum. Eetsmakelijk!
Wil je wat gehakt balletjes door de soep? Garneer het rundergehakt met een beetje peper en zout rol er een heleboel kleine balletjes van. Als je de soep hebt gepureerd voeg je de balletjes toe. Zet de soep dan wel even op het vuur zodat de balletjes kunnen garen. De tijd: ongeveer 30 min
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
21 januari 2016
Get fit with HIIT
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
15 februari 2017
FRIET
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
30 september 2015
Glutenvrije maand
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
15 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –