Een makkelijke, gezonde en snelle soep; wat wil je nog meer! Lekker met wat speltbrood en een salade als hoofdgerecht vanavond. Heb je wat over? Dan kun je het morgen perfect gebruiken voor een lekkere en snelle lunch! Taste it!

Ingrediënten

1 blik gepelde (in stukjes gesneden) tomaten
1 punt paprika
2 uien
1/2 Biologische bouillon blokje
Zout
Peper
1/2 liter water
Verse oregano
Verse basilicum
Optioneel: 100 gram rundergehakt

Bereidingswijze

Bak in een grote pan de uien in boter zodat ze zacht en glazig worden. Voeg hier ook wat blaadjes oregano bij. Doe hier vervolgens de in blokjes gesneden punt paprika bij en bak dit even zachtjes aan, ongeveer 5 min. Voeg dan de tomaten uitblik toe en laat dit dan ook weer 5 min zacht pruttelen. Dan giet je de 1/2 liter bij de tomaten en kruimel je hier een half bouillonblokje doorheen. Even goed roeren en dit ongeveer 20 min op een laag pitje laten staan. Blijf wel af en toe door de soep roeren. Haal de pan van het vuur en pak je de staafmixer. Mix het geheel mooi glad. Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Garneer met verse basilicum. Eetsmakelijk!

Wil je wat gehakt balletjes door de soep? Garneer het rundergehakt met een beetje peper en zout rol er een heleboel kleine balletjes van. Als je de soep hebt gepureerd voeg je de balletjes toe. Zet de soep dan wel even op het vuur zodat de balletjes kunnen garen. De tijd: ongeveer 30 min

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten