Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
1 april 2015
Saoto soep
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
17 september 2015
Ontbijt ijs
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
30 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –