Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
6 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –