Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
25 juni 2015
Eivissa Food
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
5 oktober 2018
Viv’s detox
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
2 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –