Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
21 augustus 2017
Avocado risotto
15 februari 2017
FRIET
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
27 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –