Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
2 juli 2014
Aan het infuus
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
1 april 2015
Saoto soep
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
26 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –