Interview met Vivian over gezond eten en hoe je dit doet met kinderen.
Gezond eten is in, maar hoe doe je dat in de praktijk? Ik deed een interview voor fabulous mama & family en gaf hierbij mijn tips en trucs voor gezond eten mét kinderen.
Wat is jouw visie op eten?
“Ik eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Dat betekent in de praktijk dat ik zuiver biologisch eet, met zo min mogelijk suiker, gluten en E-nummers.”
Wat betekent gezond eten voor jou?
“Eigenlijk alles. Ik zou willen dat ik eerder had geweten hoeveel verschil het maakt voor je lichaam. Dan had ik Day vanaf haar geboorte al volgestopt met avocado en groentesappen. Ik heb een tijd lang echt niet lekker in mijn vel gezeten; niet fit, wat dikker, maar ook geestelijk en lichamelijk niet in balans. Dat is nu weg. Neem iets simpels als een opgezwollen buik. Die had ik vroeger heel vaak. Sinds ik geen gluten meer eet, is dat over. Zo makkelijk kan het zijn.”
Waar bestaat jouw ontbijt uit?
“Ik begin mijn dag altijd met een shake. Daarin doe ik een bladgroente of kool, zoals boerenkool, een fruitsoort, zoals blauwe bessen en/of banaan, en kokoswater. Ook voeg ik een schep plantaardig eiwitpoeder toe en een superfood, zoals chiazaad en bijenpollen. Verder eet ik om elf uur vaak een bordje havermout met amandelmelk en kokosvet.”
Dat klinkt als heel veel werk.
“Valt reuze mee. Het is meer een kwestie van wennen. Superfoods bestel je heel makkelijk online en als je zorgt dat je die standaard in huis hebt, zit je al goed. Verder heeft iedereen denk ik wel groenten en fruit in huis. Even in de blender en klaar. Wat je ook kunt doen, is de shake meenemen voor ’s middags, als je ‘s morgens geen tijd hebt om hem op te drinken. ’s Avonds eten we net als anderen. Groenten met een kippetje, bijvoorbeeld, of vis met zoete aardappelen.”
En hoe doe je dat met Day?
“Ik ben me echt heel bewust van wat ze eet. Natuurlijk laat ik ook wel wat dingen toe. Zoals leverworst, daar is ze gek op, maar verder probeer ik altijd gezonde keuzes voor haar te maken. Het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Zo krijgt ze altijd iets gezonds mee naar school, komkommer, worteltjes met humus en soms een beetje pasta pesto. Dat vindt ze heerlijk. Als je het ’s avonds klaarmaakt, heb je daar ‘s ochtends geen omkijken meer naar. Verder let ik er heel erg op dat ze per dag twee stuks fruit binnenkrijgt. Daar beginnen we ’s ochtends al mee. Snoepen doet ze ook best, hoor, maar dan liefst van de biologische winkel of een stukje pure chocolade. Dat is echt een kwestie van wennen. Melkchoco-lade lust ze nu niet eens meer.”
Wat zijn jouw instaptips?
“Begin met het luisteren naar je lichaam, want elk lichaam is anders en reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Wanneer heb je bijvoorbeeld last van een opgezette buik? Is dat elke keer na het eten van een broodje? Je zult zien dat als je brood voor speltbrood verwisselt, je al verandering ziet. Kijk verder vooral naar waar je makkelijk gezondere keuzes kunt maken, zonder dat je je hele leven hoeft om te gooien. Eet je veel pasta? Vervang deze dan door speltpasta of glutenvrije pasta. Eet je veel rijst, vervang deze dan door zilvervliesrijst. En probeer waar het kan geen pakjes te gebruiken, maar kies voor versgemaakt. Denk aan de voorverpakte toetjes voor kinderen. Veel beter kun je wat yoghurt of sojayoghurt blenderen met bijvoorbeeld blauwe bessen. En soms bak ik voor Day een appel met kaneel in de pan.”
Wat is jouw grootste ontdekking?
“Kokosvet. Ik doe er werkelijk alles mee: bakken, gebruiken als toevoeging bij de havermout… Het is een stuk gezonder dan boter of olijfolie.”
Ben je benieuwd naar het hele artikel? Klik dan hier.
Wil je nog meer lezen over gezond eten mét kinderen? Lees dan verder in dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
13 oktober 2018
Sushi omelet
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
25 maart 2014
Presentatie coaching
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
25 juni 2015
Eivissa Food
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
25 juli 2015
Voeding met Viv
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
8 september 2015
Healthy Kids
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
22 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –