Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
22 september 2015
Beste eitjes
28 oktober 2014
Eetdagboek review
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
17 december 2015
Strakke benen en billen?
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
12 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –