Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
12 maart 2015
Insecten als snack
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
25 januari 2015
Glutenintolerantie
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
14 april 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –