Dit recept is tarwe-, suiker-, melk-, en e-nummervrij en vegan. Wil je er een paleo variant van maken dan kan je de kokosolie vervangen door grasboter en het speltmeel door bijvoorbeeld boekweit- of amandelmeel. De mogelijkheden zijn eindeloos voor deze heerlijke chocoladekoekjes! 

Aantal koekjes: 25-30 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

ZIE OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!

Ingrediënten chocoladekoekjes:

  • 250 gram speltmeel (of boekweitmeel als je voor een glutenvrije variant gaat)
  • 125 gram kokosolie
  • 125 gram palmsuiker (of kokosbloesemsuiker, oerzoet, etc.)
  • Stukjes vegan pure chocolade

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix totdat er een redelijk stevig deeg ontstaat.
  3. Doe het deeg in een kom en kneed met je handen tot een stevige bol.
  4. Doe wat meel op je aanrecht blad en rol het deeg uit. Om te voorkomen dat je deegroller aan je deeg blijft plakken is het handig om voldoende meel op de deegroller te doen.
  5. Steek koekjes uit.
  6. Leg de koekjes op de bakplaat en bak zo’n 10 – 15 minuten afhankelijk van de hitte van jouw oven.
  7. Als de koekjes klaar zijn, moet je ze nog even de tijd geven om hard te worden. Kokosolie heeft wat langer de tijd nodig om stevig te worden, dan roomboter.

 

Tekst: Myrthe van Til via fitmamaas

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten