Om de week bespreekt presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander zijn/haar eetdagboek. Na een hoop inspirerende vrouwen werd het weer hoog tijd voor wat mannelijke inzichten. Deze week is dat Ralph Moorman (41), gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie.
Met diverse Amerikaanse sport- en voedingscertificaten én opgedane kennis uit internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid, is Ralph inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden.
Altijd in de koelkast
‘In mijn koelkast zit vooral onbewerkte voeding: Zeekraal, gerookte wilde zalm, ongebrande noten (gekoeld i.v.m. mogelijke schimmelgroei), rundertartaar, mineraalwater met bubbels, kokoswater, eieren en allerlei groentesoorten.’
Van huis uit
‘…ben ik opgegroeid met redelijk gezonde voeding. Mijn ouders probeerden de juiste keuzes te maken en me veel verse producten te geven. Helaas zijn zij ook in propaganda van de levensmiddelenindustrie getrapt. We kregen sinaasappelsap uit pak voor de vitamine C, melk voor de calcium, brood voor de jodium, en appelstroop voor de ijzer. Inmiddels hebben zij mijn opleiding tot trainer Hormoonfactor gedaan en zijn deze producten nu allemaal het huis uit.’
Boodschappen
‘Boodschappen doen is voor mij de winkel inlopen zonder honger, de producten pakken die ik van plan was te kopen, en de verleidingen in de supermarkt weerstaan. Zonder lijstje boodschappen doen, kan er voor zorgen dat je eindigt met allerlei ongezonde impulsaankopen in je karretje.’
Koken
‘Qua koken ben ik nogal sober. Een stukje vlees, kip of vis met veel groenten, wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of peulvruchten en soms een klein beetje saus is voor mij lekker genoeg. Ik eet vooral om mijn lichaam te voeden en de smaak komt pas op de tweede plaats bij mij.’
In de ‘broodtrommel’
‘Vele jaren heb ik geen brood gegeten. Ik eet glutenvrij en de glutenvrije broodsoorten bestaan bijna allemaal uit suiker, bindmiddelen en kunstgrepen. Ik miste het wel om af en toe eens brood te eten. Daarom heb ik zelf een glutenvrij desembrood ontwikkeld op basis van glutenvrije haver en psylliumvezel met de naam YAM desem. De broodtrommel kan ik dus weer onder het stof vandaan halen!’
Jarenplan
‘Eigenlijk ben ik al zeer tevreden. Ik heb alle boeken geschreven die ik wilde schrijven, 600 trainers Hormoonfactor opgeleid om Nederland gezonder te kunnen maken, een gezond glutenvrij brood ontwikkeld, en lanceer binnenkort een online begeleidingsconcept. De komende jaren wil ik graag internationaal opschalen en meer producten in de supermarkt met het logo “Inspired by Ralph Moorman”. Daarnaast heb ik vooral in mijn privéleven ontzettend veel plannen om alles uit het leven te halen ;-)’
Eetpatroon
‘Onbewerkt, gevarieerd, glutenvrij, zuivelvrij, af en toe (ge)zondigen.’
Diëten
‘Crashdiëten doe ik niet aan, een goede gemiddelde levensstijl op lange termijn volhouden vind ik interessanter.’
Koolhydraten
‘Ik eet vooral onbewerkte koolhydraten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa, peulvruchten, (zoete) aardappel, fruit en groente. Bewerkte koolhydraten waar de vezels aan onttrokken zijn probeer ik te mijden.’
Ontbijt
‘Boekweitpannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, ei en water zijn toch wel mijn favoriet.’
Sporten
‘Ik sport drie keer in de week. Twee keer krachttraining voor het hele lichaam en 1 keer mountainbiken, wielrennen of hardlopen in de buitenlucht.’
Million dollar tip
‘Doe vooral wat je energie geeft, dat is het allerbelangrijkste voor je gezondheid.’
80-20
‘Mijn 20% is voor chips, friet, teveel boter op een rijstwafel, en pindakaas.’
Guilty pleasure
‘Baklava is hemels!’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 maart 2016
Ultiem geluk
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
9 november 2014
Herfstige salade
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
5 oktober 2018
Viv’s detox
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
18 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –