Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
11 december 2014
Sporttrends 2015
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
6 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –