Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
11 september 2014
Eetdagboek review
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
22 juli 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –