Vivian ging lunchen bij Lea en haar twee vriendinnen! Lea houdt van een stevig ontbijtje, maar wil nu wat gezonder gaan ontbijten. Nadat ze alleen is gaan wonen, is haar ontbijt nogal eenzijdig geworden. Wil je na het zien van het filmpje ook genieten dit ontbijtje? Wij hebben het recept!
De hoeveelheden voor het maken van een granola zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
- 250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
- 75 gram pompoenpitten
- 25 gram lijnzaad
- 100 gr gedroogde appelringen
- 50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
- 150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
- 3 tl kaneel
- 3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
- 3 flinke eetlepels kokosolie
- snufje zout (himalaya)
Bereiding
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
- Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
- Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
- Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
- Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
- De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
- Bewaar in een goed afsluitbare pot, het zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
17 december 2015
Strakke benen en billen?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
27 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –