Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
3 september 2015
Gezonde chocopasta
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
8 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –