Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
19 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –