Vanavond op het menu: een lekkere, goedgevulde herfstsalade. Boordevol kleur en smaken! Bij verschillende (biologische) supermarkten vind je nu bietjes en wortels in allerlei kleuren. Deze bietjes moet je nog wel even koken, maar smaken (zéker de gele) lekker zoet in je salade. Wat gaat er allemaal nog meer in?
Herfstsalade (4 personen)
– 4 grote handen spinazie
– 2 handen rucola
– 250 gram gekleurde bieten
– 250 gram gekleurde wortelen (geel, oranje, paars)
– 4 eetlepels hazelnoten (ongezouten en ongebrand)
– 100 gram geitenkaas
Vinaigrette
– 3 el rode wijnazijn
– 4 el olijfolie
– 2 tl grove mosterd
– 1 tl honing
Was de bieten goed en kook ze in 20-25 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de wortels in 20-25 minuten gaar. Dit kan je het beste tegelijk doen met de bietjes. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te roeren. Snij de bietjes en wortels in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Leg op ieder bord wat sla, bietjes, wortels en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de hazelnoten mooi bruin. Verdeel ook de noten erover en maak het geheel af met de vinaigrette.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
28 mei 2014
Bloemkool pizza
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
14 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –