Vanavond op het menu: een lekkere, goedgevulde herfstsalade. Boordevol kleur en smaken! Bij verschillende (biologische) supermarkten vind je nu bietjes en wortels in allerlei kleuren. Deze bietjes moet je nog wel even koken, maar smaken (zéker de gele) lekker zoet in je salade. Wat gaat er allemaal nog meer in?
Herfstsalade (4 personen)
– 4 grote handen spinazie
– 2 handen rucola
– 250 gram gekleurde bieten
– 250 gram gekleurde wortelen (geel, oranje, paars)
– 4 eetlepels hazelnoten (ongezouten en ongebrand)
– 100 gram geitenkaas
Vinaigrette
– 3 el rode wijnazijn
– 4 el olijfolie
– 2 tl grove mosterd
– 1 tl honing
Was de bieten goed en kook ze in 20-25 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de wortels in 20-25 minuten gaar. Dit kan je het beste tegelijk doen met de bietjes. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te roeren. Snij de bietjes en wortels in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Leg op ieder bord wat sla, bietjes, wortels en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de hazelnoten mooi bruin. Verdeel ook de noten erover en maak het geheel af met de vinaigrette.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
20 juni 2016
3 x koffievervangers
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
3 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –