Het kan soms een hele opgave zijn om na te denken over welke etenswaren gekocht moeten worden. Wat doe je in jouw boodschappenmandje? Wat is altijd goed, lekker en gezond? Dit zijn de 10 soorten voeding die jij zonder nadenken standaard aan je karretje of mandje kunt toevoegen:
Aardbeien
Deze vrucht is lekker als ontbijt, snack of toetje. Je hoeft je dus niet veel zorgen te maken over ‘of je deze wel gaat eten’. Er zijn namelijk momenten genoeg waarop je deze gezonde snack kunt eten! Aardbeien zijn relatief laag in suikers en daarnaast is het een geweldig vitamine C bommetje.
Notenboter
Deze eiwitrijke boter is heerlijk op verschillende momenten van de dag. Het is een heerlijke extra toevoeging van de lunch en het maakt iedere saaie snack heerlijk. Je kunt kiezen voor: amandel, pinda of cashewboter. Stuk voor stuk zijn het gezonde smeersels! Koop wel de variant zonder suiker!
Kokosolie
Kokosolie is rijk aan onverzadigde vetten en daar wordt je lichaam erg blij van. De gezonde vetten dragen bij aan een goed cholesterol niveau, waardoor ons lijf goed kan functioneren. Je kunt heerlijk bakken en braden met kokosolie en als het goed is, kook je toch vrijwel iedere dag.
Citroenen
Het is ‘s ochtends erg gezond om je dag te beginnen met een warm glas citroenwater. Je geeft jezelf een boost met energie, vitamine C en daarnaast werkt het als een detox voor het lichaam. Koken met citroenen kan natuurlijk ook altijd. Het is heerlijk in salades, groentes maar ook met bijvoorbeeld kip.
LEES OOK: 5 redenen waarom warm citroenwater zo ontzettend goed voor je is.
Bietjes
Rode bieten zijn gezond en lekker. Ze zijn lang houdbaar en geschikt voor vrijwel ieder moment. Je maakt er de meest heerlijke salades mee en daarnaast zijn ze rijk aan kalium en heel veel andere vitamines. Bietjes doen het overigens ook goed in smoothies en sapjes!
Blauwe bessen
Blauwe bessen behoren tot de superfoods. Ze gaan ouderdom tegen, bevorderen de gezondheid van onze hersenen, dragen bij aan een mooie huid en daarnaast bevorderen ze zelfs gewichtsverlies. Deze bes past heerlijk in ons ontbijt. Tip: strooi ze rijkelijk over je havermout. En uiteraard is het ook een fijn toetje.
Asperges
Asperges kunnen op verschillende manieren bereid worden en ze smaken goed bij diverse gerechten. Ze zijn rijk aan vezels en daardoor dragen ze bij aan een ‘vol’ gevoel. Hierdoor ga je minder snel ongezonde dingen snacken en dat is altijd fijn! Tip: rooster de asperges voor een crispy taste.
Avocado’s
Veel mensen denken dat dit een groente is maar het is eigenlijk een mega gezonde vrucht. Avocado’s zijn lekker op brood, door salades en/of door smoothies. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, goed voor het cholesterolgehalte en ze verminderen de kans op een hartaanval of beroerte. Tip: avocado’s doen het ook bijzonder goed in toetjes!
(Glutenvrij)brood
Bij erge honger is een (glutenvrij)broodje een uitkomst. Je kan deze beleggen met veel gezonde voedingswaren, denk onder anderen aan: eieren, avocado, hummus, tomaat en bijvoorbeeld zalm. Zorg dat je altijd iets hiervan in huis hebt, want het overslaan van maaltijden helpt alleen maar ongezond snacken in de hand.
Spinazie
Spinazie is super en altijd praktisch. Je strooit een handje door salades, op je broodje, door de pastasaus en meer recepten. De groente is rijk aan enorm veel goede voedingsstoffen zoals: ijzer, koper, vitamine B, zink, kalium, eiwitten, vitamine K en meer. Deze groente is ook lekker door smoothies, geloof ons: hier proef je niks van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
17 september 2015
Ontbijt ijs
28 mei 2014
Bloemkool pizza
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
6 september 2016
Keltisch zeezout
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
31 maart 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –