Het kan soms een hele opgave zijn om na te denken over welke etenswaren gekocht moeten worden. Wat doe je in jouw boodschappenmandje? Wat is altijd goed, lekker en gezond? Dit zijn de 10 soorten voeding die jij zonder nadenken standaard aan je karretje of mandje kunt toevoegen:

Aardbeien

Deze vrucht is lekker als ontbijt, snack of toetje. Je hoeft je dus niet veel zorgen te maken over ‘of je deze wel gaat eten’. Er zijn namelijk momenten genoeg waarop je deze gezonde snack kunt eten! Aardbeien zijn relatief laag in suikers en daarnaast is het een geweldig vitamine C bommetje.

Notenboter

Deze eiwitrijke boter is heerlijk op verschillende momenten van de dag. Het is een heerlijke extra toevoeging van de lunch en het maakt iedere saaie snack heerlijk. Je kunt kiezen voor: amandel, pinda of cashewboter. Stuk voor stuk zijn het gezonde smeersels! Koop wel de variant zonder suiker!

Kokosolie

Kokosolie is rijk aan onverzadigde vetten en daar wordt je lichaam erg blij van. De gezonde vetten dragen bij aan een goed cholesterol niveau, waardoor ons lijf goed kan functioneren. Je kunt heerlijk bakken en braden met kokosolie en als het goed is, kook je toch vrijwel iedere dag.

Citroenen

Het is ‘s ochtends erg gezond om je dag te beginnen met een warm glas citroenwater. Je geeft jezelf een boost met energie, vitamine C en daarnaast werkt het als een detox voor het lichaam. Koken met citroenen kan natuurlijk ook altijd. Het is heerlijk in salades, groentes maar ook met bijvoorbeeld kip.

LEES OOK: 5 redenen waarom warm citroenwater zo ontzettend goed voor je is.

Bietjes

Rode bieten zijn gezond en lekker. Ze zijn lang houdbaar en geschikt voor vrijwel ieder moment. Je maakt er de meest heerlijke salades mee en daarnaast zijn ze rijk aan kalium en heel veel andere vitamines. Bietjes doen het overigens ook goed in smoothies en sapjes!

Blauwe bessen

Blauwe bessen behoren tot de superfoods. Ze gaan ouderdom tegen, bevorderen de gezondheid van onze hersenen, dragen bij aan een mooie huid en daarnaast bevorderen ze zelfs gewichtsverlies. Deze bes past heerlijk in ons ontbijt. Tip: strooi ze rijkelijk over je havermout. En uiteraard is het ook een fijn toetje.

Asperges

Asperges kunnen op verschillende manieren bereid worden en ze smaken goed bij diverse gerechten. Ze zijn rijk aan vezels en daardoor dragen ze bij aan een ‘vol’ gevoel. Hierdoor ga je minder snel ongezonde dingen snacken en dat is altijd fijn! Tip: rooster de asperges voor een crispy taste.

Avocado’s

Veel mensen denken dat dit een groente is maar het is eigenlijk een mega gezonde vrucht. Avocado’s zijn lekker op brood, door salades en/of door smoothies. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, goed voor het cholesterolgehalte en ze verminderen de kans op een hartaanval of beroerte. Tip: avocado’s doen het ook bijzonder goed in toetjes!

(Glutenvrij)brood

Bij erge honger is een (glutenvrij)broodje een uitkomst. Je kan deze beleggen met veel gezonde voedingswaren, denk onder anderen aan: eieren, avocado, hummus, tomaat en bijvoorbeeld zalm. Zorg dat je altijd iets hiervan in huis hebt, want het overslaan van maaltijden helpt alleen maar ongezond snacken in de hand.

Spinazie

Spinazie is super en altijd praktisch. Je strooit een handje door salades, op je broodje, door de pastasaus en meer recepten. De groente is rijk aan enorm veel goede voedingsstoffen zoals: ijzer, koper, vitamine B, zink, kalium, eiwitten, vitamine K en meer. Deze groente is ook lekker door smoothies, geloof ons: hier proef je niks van!

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten