Hou jij ook zo van ontbijten? Met dit koudere weer is een warm ontbijtje heerlijk om je dag mee te starten. Daarom vandaag een lekkere pap. Lees je mee?
Zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
Ik ben de laatste tijd echt gek op warme ontbijtjes, havermout, boekweitpap, teff en gebakken oats heb ik inmiddels al wel 15x gegeten. Tijd voor wat afwisseling en dat komt vandaag in de vorm van deze overheerlijke zoete zwarte rijstepap!
Met wat fruit en mijn favoriete kokosmelk ben ik aan het experimenteren geslagen en daar kwam dit fijne receptje uit.. Voedzaam, makkelijk en helemaal vegan! Dus ben je ook toe aan wat afwisseling, dan moet je dit papje echt even proberen
Recept zoete zwarte rijstepap
Ingrediënten:
Voor 4 porties
- 200 gram zwarte rijst (minstens twee uur geweekt)
- 1 blik van 400 gram vette kokosmelk
- 150 ml water
- 1 eetlepel siroop (rijst, dadel, maple of ahorn siroop)
- theelepel vanille extract
- Topping optioneel
- Fruit zoals mango, granaatappel en passievrucht
- Extra kokosmelk
- Extra siroop
Bereiding:
Vul een grote kom met flink water en week hierin de zwarte rijst minstens twee uur, langer mag natuurlijk altijd! Wanneer je dit niet doet zal je rijst zeker een half uur langer moeten koken bovendien is harde rijst wat moeilijker om te verteren.
Giet de rijst af en schep de korrels in een grote pan samen met de kokosmelk en het water. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zeker een half uur zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat het water en de kokosmelk goed wordt opgenomen en de rijst niet aan je pan plakt.
Je wil de rijst niet droogkoken dus haal deze van het vuur wanneer er nog een beetje sap in de pan zit.
Schep in een bakje en roer hier de siroop het het vanille extract doorheen en versier met je favoriete fruit en wat extra kokosmelk.
Tekst: Sanne van Living the Green life voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
3 september 2015
Gezonde chocopasta
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
31 juli 2014
A kiwi a day…
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
9 april 2014
Ontzuren met thee
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
25 juni 2015
Eivissa Food
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
12 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –