Vivian ging langs bij Brigitte in Ter Aar. Brigitte was vroeger balletdanseres, maar met de jaren vindt ze het toch steeds lastiger om slank te blijven. Gelukkig heeft Viv een tip: door roomkaas te vervangen met kokosmelk hou je nog steeds een lekkere romige smaak, maar dan met een minder calorieën!

Benieuwd of het recept in de smaak valt? Kijk dan nu het filmpje!

Loopt het water je inmiddels in de mond en wil je zelf aan de slag?
Hierbij het recept!

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram kipfilet
1 ui
handje zongedroogde tomaten in olie
250 ml kokosmelk
courgette
koriander
quinoa of rijst
peper en zout

Bereidingswijze
Handig om als eerst de rijst of quinoa aan de kook te brengen, zodat deze straks gelijk met alles klaar is om te serveren!
Snijd de kipfilet, de courgette en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Fruit de uitjes ongeveer 2 minuten in kokosvet en voeg hier vervolgens de kipfilet aan toe. Als de kipfilet al een beetje dichtgeschroeid is voeg je de courgette en de zongedroogde tomaten toe. Bak dit geheel 5 minuten op een laag pitje en giet er 250 ml kokosmelk bij. Dit geheel op een zacht vuurtje laten pruttelen. Zorg dat de rijst of quinoa klaar is en voeg naar smaak nog peper en zout toe en voor de liefhebber wat verse koriander! Heerlijk!

Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten