Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
10 juni 2015
Raw kokos snack
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
21 augustus 2017
Avocado risotto
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
15 februari 2017
FRIET
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
28 oktober 2014
Eetdagboek review
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
11 september 2014
Eetdagboek review
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
8 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –