Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
13 oktober 2018
Sushi omelet
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
8 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –