Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 december 2014
Sporttrends 2015
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
3 september 2015
Gezonde chocopasta
28 oktober 2014
Eetdagboek review
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
18 november 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –