Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
15 februari 2017
FRIET
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
5 oktober 2018
Viv’s detox
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
29 november 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –