Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
25 januari 2015
Glutenintolerantie
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
25 maart 2015
De vetfluisteraar
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
3 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –