Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
31 juli 2014
A kiwi a day…
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
28 oktober 2014
Eetdagboek review
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
23 maart 2015
Dopper winnen
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
14 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –