Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
9 augustus 2015
Herman over bonen
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
2 juli 2016
3 x ei love you
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
3 september 2015
Gezonde chocopasta
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
16 mei 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –