Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
7 april 2023
Chocolade smoothie
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
8 mei 2014
Mom in shape
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
9 juni 2016
Rode linzensoep
15 februari 2017
FRIET
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
14 februari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –