Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
21 augustus 2017
Avocado risotto
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
28 oktober 2014
Eetdagboek review
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
26 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –