Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
23 maart 2015
Dopper winnen
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
26 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –