Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
9 augustus 2015
Herman over bonen
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
6 september 2016
Keltisch zeezout
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
13 januari 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –