Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
3 december 2015
Ontgif je groenten
4 oktober 2017
Help mij water drinken
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
4 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –