Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
21 oktober 2018
Meer bewegen? 10 tips!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
9 april 2014
Ontzuren met thee
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
25 januari 2015
Glutenintolerantie
11 januari 2018
Ilse –
Anoniem –
Mannie Schonewille –
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –