Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
8 mei 2014
Mom in shape
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
8 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –