Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
21 augustus 2017
Avocado risotto
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
23 maart 2015
Dopper winnen
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
2 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –