Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
11 maart 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –