Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
25 maart 2014
Presentatie coaching
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
10 juli 2015
Voeding met Viv
17 december 2015
Strakke benen en billen?
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
12 juni 2014
Frisse juice
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
12 september 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –