Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
9 juni 2016
Rode linzensoep
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
12 september 2017
Recept: good for the brains food
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
25 maart 2014
Presentatie coaching
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
7 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –