Kikkererwten pannenkoeken
Pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken.
Maar dan van gezonde kikkererwten.
Ook lekker als wraps of chapatis.
Recept
Ingrediënten (voor 12 pannenkoeken)
250 gram kikkererwtenmeel
350 gram Rude Health Oat Milk (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
50 gram gewassen spinazie (je kunt ook een geraspte rode biet of wortel gebruiken)
Een klein bosje peterselie
Schil van 1 biologische citroen
Zeezout en peper
Kokosolie of olijfolie om in te bakken
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en breng op smaak met zout en peper. Whizz het op hoge snelheid tot het een glad en dun pannenkoekbeslag is.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe er een eetlepel olie in. Doe een beetje van het beslag in de pan en draai het beslag rond zodat de hele pan bedekt is. Bak een paar minuutjes, keer om en bak de andere kant ongeveer 30 tellen.
- Herhaal tot al je beslag op is.
- Eet ze allemaal op, zie onderstaand voor topping suggesties.
Bewaren
In de koelkast kun je de pannenkoeken ongeveer vier dagen bewaren. In de vriezer kun je ze twee maanden bewaren. Doe bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat ze een half uurtje ontdooien op kamertemperatuur als je ze uit de vriezer haalt.
Toppings
- Een gebakken ei, groente, avocado, geroosterde pijnboompitten en basilicum
- Bessen, yoghurt, honing en geroosterde gehakte noten
- Geroosterde tomaten, feta en spinazie
- Kort gebakken geraspte wortel uit de koekenpan met komijn en koriander
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
22 september 2015
Beste eitjes
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
25 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –