Kikkererwten pannenkoeken

Pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken.

Maar dan van gezonde kikkererwten.

Ook lekker als wraps of chapatis.

Recept

Ingrediënten (voor 12 pannenkoeken)

250 gram kikkererwtenmeel

350 gram Rude Health Oat Milk (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)

50 gram gewassen spinazie (je kunt ook een geraspte rode biet of wortel gebruiken)

Een klein bosje peterselie

Schil van 1 biologische citroen

Zeezout en peper

Kokosolie of olijfolie om in te bakken

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en breng op smaak met zout en peper. Whizz het op hoge snelheid tot het een glad en dun pannenkoekbeslag is.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en doe er een eetlepel olie in. Doe een beetje van het beslag in de pan en draai het beslag rond zodat de hele pan bedekt is. Bak een paar minuutjes, keer om en bak de andere kant ongeveer 30 tellen.
  3. Herhaal tot al je beslag op is.
  4. Eet ze allemaal op, zie onderstaand voor topping suggesties.

Bewaren

In de koelkast kun je de pannenkoeken ongeveer vier dagen bewaren. In de vriezer kun je ze twee maanden bewaren. Doe bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat ze een half uurtje ontdooien op kamertemperatuur als je ze uit de vriezer haalt.

Toppings

  1. Een gebakken ei, groente, avocado, geroosterde pijnboompitten en basilicum
  2. Bessen, yoghurt, honing en geroosterde gehakte noten
  3. Geroosterde tomaten, feta en spinazie
  4. Kort gebakken geraspte wortel uit de koekenpan met komijn en koriander

 

Door: Rude Health en Anna Jones

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten